Lantionpohja vaikuttaa keskeisesti koko kehoon.

Lantionpohjan lihasryhmä tarvitsee myös toistuvaa harjoittelua kuten kaikki muutkin lihasryhmät.

Sen sijainti kehon keskellä tukee sisäelimiä ja ryhtiä. Lantionpohjaan lihakset estävät virtsankarkailua, sekä lisäävät seksuaalista nautintoa.

Lantionpohjanlihaksia on hyvä treenata ja aktivoida säännöllisesti, näin lihaksisto pysyy kunnossa.

Muutama sana virtsankarkailusta

Yleisin oire heikosta lantionpohjasta on virtsankarkailu. Ikävä, kiusallinen vaiva, josta ei kehtaa puhua. Suomessa 20 % 40-60 vuotiaista naisista kärsii virtsankarkailusta, iäkkäimmistä yli 70-vuotiaista siitä kärsii jopa puolet. Eli hyvin yleinen vaiva naisten keskuudessa. Tekijät, jotka tähän vaikuttavat ovat synnytykset, ylipaino ja hormonaaliset tekijät. Virtsankarkailua tapahtuu liikunnan, nauramisen, yskimisen, aivastamisen tai raskaiden taakkojen nostamisen yhteydessä. Saattaa tulla kiire vessaan, kun lihakset eivät ole riittävän hyvässä kunnossa. 

Lantionpohjan harjoittelu kannattaa aina

Jokainen terve, oireeton hyötyy lantionpohjanlihasten harjoittelusta. Ennaltaehkäisy on useassa asiassa avainasemassa, myös tässä. Mitä parempi lantionpohjankunto on sitä nopeammin kuntoutuu ensimmäisten oireiden ilmaantuessa. Lantionpohjanlihasten harjoittelulla voidaan myös ennaltaehkäistä gynekologisia laskeumia. Ennen kaikkea ensimmäisten oireiden ilmaantuessa tulee viimeistään aloittaa säännöllinen lantionpohjanlihasten harjoittelu!

Lisää nautintoa!

Lantionpohjan lihaksisto säätelee sekä naisten että miesten seksuaalisia tuntemuksia merkittävästi. Naisilla lihasten harjoittelu lisää emättimen tuntoherkkyyttä ja voi mahdollisesti tuottaa voimakkaamman orgasmin. Miehillä harjoittelu voi vaikuttaa myönteisesti potenssiin sekä siihen kuinka aktivoimalla lantionpohjan lihaksia voi mahdollisesti pitkittää laukeamista.


Toiveena luja, vahva ja tuntoherkkä lantionpohja

Tärkeintä on tunnistaa oikeat lihakset ja tehdä harjoitteita monipuolisesti. Lantionpohjalihakset tarvitsevat kesto-, nopeus ja maksimivoimaa päivittäisissä tilanteissa. Voit treenata lihaksia erillisten, juuri lantionpohjanlihaksille suunnatuilla harjoitteilla lisäksi myös erillisen tens-laitteen avulla. 

Perfect PFE -laite lantionpohjanlihasten treenin tukena

Perfect PFE -laite aktivoi ja vahvistaa lantionpohjanlihaksia emätinelektrodin kautta välittyvällä hellävaraisella stimulaatiolla. Laitteen osoittimien avulla on helppo arvioida kuinka harjoitteet onnistuvat. Laitteella on viisi erilaista esiasetettua ohjelmaa: kullekin inkontinenssityypille (ponnistus-, pakko- ja sekamuoto), erillinen ohjelma lihasten vahvistamiselle sekä lantionalueen kivun hoitoon. 

Varatessasi aikaa yksilölliseen lantionpohjanlihasten tutkimiseen, voidaan apuna käyttää Perfect PFE -tenslaitetta. Tällöin tarvitset elektrodin, josta veloitetaan 33€. 

Myös miesten tulee harjoittaa lantionpohjaansa!
Eturauhasvaivat hyötyvät tästä lihasharjoittelusta.

Varaa aikasi yksilölliseen lantionpohjan tutkimiseen tästä. Saat kuntouttavia harjoitteita käyttöösi, jotka sopivat lantionpohjalihasten toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn sekä ylläpitoon.


palvelemme sinua piirillä, hallinto-rakennuksen 2. kerroksessa

Kätilöpalvelut naiseuden kaikkiin vaiheisiin

varaa aika tästä