Ilonkehässä saat tukea ja ohjausta imetykseen

Kätilöiden henkilökohtaista ja ammattitaitoista ohjausta imetykseen

Tuki imetykseen on todella tärkeää jokaisen lapsen ja äidin kohdalla. Äidin on hyvä saada riittävästi tukea ja tietoa imetykseen liittyen, erityisesti silloin kun imetyksessä on haasteita. Voit tulla imetysohjaukseen missä tahansa imetyksen vaiheessa.

Imetysohjauskäyntiin voi sisällyttää myös hoitoja, kuten guashaa, akupainantaa tai akupunktiota.  Hoitojen avulla voidaan vaikuttaa maidon erittymiseen (lisäämään tai hillitsemään rintamaidon erittymistä).

Erityisesti kieli- ja huulijänneoperaation jälkeen voit tulla imetysohjaukseen lääkärin lähetteellä. Käynnistä saat hakea KELA-korvausta.

Imetysohjaus

Imetys on luonnollinen tapa ruokkia vauvasi, mikä yleensä aina onnistuu ilman sen kummempia suunnitelmia.

Imetysohjauksessa saat henkilökohtaista ja yksityistä tukea imetykseen sinulle ja vauvallesi. Esim. imuote, imetyksen asento tai esim. kireä huuli ja/tai kielijänne voi liittyä imetyksen haasteisiin.

Voitte saada hyötyä myös Baby Balance -hoidoista.

Imetyskeskustelu

Imetystä on hyvä miettiä jo raskausaikana. Voimme tehdä yhdessä sinulle imetyssuunnitelman.

Kun varaudut imetyksen haasteisiin etukäteen, on niihin helpompi vastata synnytyksen jälkeen imetyksen alkaessa.

Äitien kokemuksia imetysohjauksesta

"Ilonkehä tuli somessa vastaan ja päätin, että nyt on laitettava vielä viestiä. Sain esikoiseni lokakuussa 2021 ja hakeuduimme
vastaanotolle imetyshaasteiden vuoksi heti noin reippaan viikon
ikäisen vauvan kanssa. Saimme käynneiltä hyvät avut sekä neuvot ja olemmekin pystyneet jatkamaan imetystaivalta tähän päivään saakka. Lapsi täyttää seuraavaksi 1v 3kk ja nyt olemme siinä pisteessä, että alamme lopettelemaan imetystä. Jotenkin tuntuu, että omalta osaltaan ympyrä tästä nyt sulkeutuu ja siksi halusin laittaa viestiä.
Iso kiitos sinulle Kati kohtaamisesta reilu vuoden taakse. Se on
todella jäänyt mieleeni, vaikka muuten aika sieltä aivan
synnytyksen jälkeiseltä ajalta on vähän sumussa. Kuuntelit ja
osasit tukea erittäin tärkeällä tavalla minua, juuri esikoiseni
synnyttänyttä tuoretta äitiä. Kuinka haavoittuvainen ja rikkikin
sitä voikaan tuoreena äitinä olla. Olimme vauvani kanssa varmastivain yksi asiakkaista, mutta meille ne pari käyntiä olivat erittäin arvokkaita. Huolehdit myös viesteillä meidän peräämme, en unohda sitä. Kuinka tärkeää itselleni olikaan imetyksen onnistuminen jaolen niin kiitollinen, että olemme päässeet sen kanssa tähän saakka.
On hienoa, että Seinäjoella on tarjolla tällaisia palveluita, kuin
teillä on. Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen! ✨"